Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του στην τελετή βράβευσης παιδικής δημιουργικότητας του Ο.Β.Ι. |
Στην ειδική τελετή βράβευσης των νικητών του διαγωνισμού παιδικής δημιουργικότητας που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι) στην έδρα του στο Μαρούσι, για ευρεσιτεχνίες και βιομηχανικά σχέδια μαθητών ηλικίας 12-13 ετών, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρόντος του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιου Σκορδά.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην τελετή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, χαιρέτισε την πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Ο.Β.Ι, αποκλειστικά αρμόδιου φορέα για την προστασία των εφευρέσεων στην Ελλάδα, «που ενθαρρύνει την καινοτομία στην Ελλάδα αλλά και συμβάλλει στη δημιουργία της κατάλληλης νοοτροπίας στη νέα γενιά. Είμαστε ευτυχείς που και εμείς ως Δήμος έχουμε συμβάλει στην καθιέρωση του θεσμού των σχολικών εκπαιδευτικών επισκέψεων στηρίζοντας στα πρώτα του βήματα το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα».
Τη συμβολή του Δήμου Αμαρουσίου με τη διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών της πέμπτης και έκτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης στην απαρχή του θεσμού επεσήμανε στο χαιρετισμό του και ο Γενικός Διευθυντής του Ο.Β.Ι Ιωάννης Ζάραγκας.
Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Α. Σκορδά, και τον Γεν. Διευθυντή του Ο.Β.Ι Γ. Ζάραγκα, ανάμεσα στους νικητές του διαγωνισμού. |
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ο.Β.Ι κατά τα οποία τα παιδιά μαθαίνουν τί σημαίνει βιομηχανική και πνευματική ιδιοκτησία, εφευρέσεις καθώς και τον τρόπο που μπορεί κανείς να προστατεύσει τις ιδέες και τις δημιουργίες του, αλλά, μεταξύ άλλων, καλούνται και να παρουσιάσουν και τις ιδέες τους. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, στον οποίο βραβεύτηκαν συνολικά εννέα παιδιά, συμμετείχαν μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης του Δημοτικού από διάφορα σχολεία της Αττικής.
Τη θετική συμβολή τέτοιων πρωτοβουλιών στην ανάπτυξη της παιδικής σκέψης και ευρηματικότητας τόνισε στο χαιρετισμό του και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιος Σκορδάς, ο οποίος πραγματοποίησε και τις βραβεύσεις των νικητών συγχαίροντάς τα για το εφευρετικό τους δαιμόνιο.
Τρεις από τους μικρούς «εφευρέτες» που βραβεύτηκαν στην εκδήλωση. |
Το πρώτο βραβείο ευρεσιτεχνίας κέρδισε η Κωνσταντίνα Τερζόγλου, από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου με την κατασκευή ενός «βραχιολιού-ρολογιού με φακούς LED, GPS και χάρτη της Ελλάδας». Το δεύτερο βραβείο ευρεσιτεχνίας απονεμήθηκε στη «φωτοβολταϊκή κατσαρόλα-χύτρα» του Όθωνα Ρούσσου, από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης. Το «ελικόπτερο με αλεξίπτωτο διάσωσης» από τους Διονύση Ζέζα, Θανάση Κατρή, και Σπύρο Γερμενή, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης απέσπασε το τρίτο βραβείο ευρεσιτεχνίας.
Όσον αφορά στα βραβεία βιομηχανικού σχεδίου, το α’ βραβείο απέσπασε η Αθηνά Βασιλακοπούλου, από το 23ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου για το σχεδιασμό μιας «στέκας ομορφιάς». Τη δεύτερη θέση πήρε το «βραχιολόστυλο με καθρεπτάκι» της Χριστίνας Λουκά, επίσης, μαθήτρια του 23ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου. Το γ’ βραβείο βιομηχανικού σχεδίου δόθηκε στην Άννα Γαϊτανίδου, και στη Μαρία Γριβοκωστοπούλου, από το 2ο Δημοτικό σχολείο Παλλήνης για τα «γλυκά με ρόδες».