Σε κλίμα ομόνοιας και με τη δέουσα επισημότητα γιορτάστηκε η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας στο Μαρούσι. Ανήμερα της εθνικής εορτής μετά τη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ακολούθησαν η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και η κατάθεση στεφάνων. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τον πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και την παρέλαση αντιπροσωπείας της Εθνικής Αντίστασης, μαθητών των σχολείων και εκπροσώπων των συλλόγων της πόλης.
Στον πανηγυρικό της ημέρας που εκφώνησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου απηύθυνε μήνυμα εθνικού ξεσηκωμού, καλώντας το ελληνικό έθνος υπερήφανα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, παραλληλίζοντας τις συνθήκες ζωής των ραγιάδων λίγο πριν την επανάσταση του 1821 με τις καταστάσεις υποτέλειας που βιώνουν οι σύγχρονοι Έλληνες.
«Οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την κληρονομιά της επανάστασης του 1821 και των εθνικών αγώνων που οδήγησαν στη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, τις αξίες που κληρονομήσαμε όπως την ανεξαρτησία, τη φιλοπατρία, την εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, έννοιες που αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία στις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος μας αυτή την περίοδο».
Παράλληλα, απηύθυνε δριμύ «κατηγορώ» προς εκείνους που επιχειρούν να επιβάλουν στο λαό μας ένα νέο ζυγό, μια νέα υποτέλεια «υπό το βάρος των λαθών που η κοινωνία μας διέπραξε την τελευταία τουλάχιστον 30ετία αλλά και των καταστάσεων που εξέθρεψε η εκτεταμένη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής μας ζωής καθώς και η ανοχή που επιδείξαμε σε πρόσωπα, καταστάσεις και νοοτροπίες που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα».
Επικαλούμενος το Γέρο του Μοριά που είχε διαβλέψει ότι οι προσκυνημένοι αποτελούσαν το μεγάλο κίνδυνο για το Έθνος και τους αγώνες του, ο κ. Πατούλης, επεσήμανε ότι ο φόβος παραμένει και σήμερα ο ίδιος. «Ο αρχιστράτηγος του Μοριά από τα βάθη της ιστορίας βροντοφωνάζει για να ακούσει το Γένος: Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους. Έτσι σώζονται οι πατρίδες. Κι έτσι θα σώσουμε κι εμείς σήμερα την πατρίδα μας».
Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε όλους σε επαγρύπνηση και καθημερινό αγώνα για ανεξαρτησία, πολιτική και οικονομική, αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη προκειμένου το μήνυμα της επανάστασης του 1821 να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο.
Ακολούθησαν η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η παρέλαση των σχολείων και συλλόγων της πόλης ενώπιον του Δημάρχου, Ιεραρχών, Δημοτικών Συμβούλων, των τοπικών Αρχών αλλά και πλήθους κόσμου.
Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ολοκληρώθηκε με επετειακή εκδήλωση στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.