Γ. Πατούλης: Η ορθή χρήση του διαδικτύου πρέπει να γίνει συνείδηση απ’ όλους για την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.
Σε μια εποχή που το Διαδίκτυο έχει αναδειχθεί σε σημαντικό εργαλείο μάθησης, έρευνας και επιχειρηματικότητας καθώς και σε δίαυλο προσωπικής επικοινωνίας, αλλά και μέσο διασκέδασης, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διοργανώνουν το 2ο Διεπιστημονικό Συνέδριο «eLife Kids 2018».
Στο Συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές
όπου και παρουσίασαν έρευνες ειδικών επιστημόνων, αλλά και οι ωφέλιμες χρήσεις του διαδικτύου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης χαιρετίζοντας το συνέδριο συνεχάρη τους διοργανωτές γι’ αυτή την ιδιαίτερα χρήσιμη για όλους πρωτοβουλία επισημαίνοντας ότι,
«Είναι σε όλους μας γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι η επανάσταση των καιρών ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να μας ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης μέσα σε λίγα λεπτά. Μας δίνει τεράστιες δυνατότητες πρόσβασης στο κόσμο της γνώσης της πληροφορίας, της ενημέρωσης αλλά και της επικοινωνίας.
Το Διαδίκτυο είναι ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια μας, που όμως αν δεν το χρησιμοποιούμε σωστά μπορεί να εμπερικλείει κινδύνους. Η πρόκληση στο Διαδίκτυο είναι να μπορούμε να αναγνωρίζουμε πιθανούς κινδύνους, να γνωρίζουμε τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων και να έχουμε επιλογές για αποφυγή τους.
Οι γονείς πρέπει να δίνουν στο παιδί να καταλάβει ότι μπαίνοντας στο διαδίκτυο, δεν πρέπει να ξεχνιέται, αλλά να συναισθάνεται ότι βγαίνει από τον κλειστό προφυλαγμένο χώρο του σπιτιού του –τον χώρο στον οποίο οι άλλοι τριγύρω του έχουν πρόσωπα. Εκεί που «πάει» πατώντας πλήκτρα συναντά παιδιά ή ενήλικες που κρυμμένοι στην ανωνυμία τους λένε και κάνουν όσα δεν τολμούν να κάνουν στην καθημερινή ζωή με την επίσημη ταυτότητά τους.
Συνεπώς κατέληξε ο κ. Πατούλης η ορθή χρήση του διαδικτύου πρέπει να γίνει συνείδηση απ’ όλους για την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων».
Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.