Ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας Ηλίας Γιαννακάκος στη θέση του Αντιπροέδρου
Γραμματέας του Δ.Σ. η τρίτη σε ψήφους Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας Ελένη Λέκκα
Με την ορισμό Αντιπροέδρου και Γραμματέα για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου στη δεύτερη συνεδρίαση του Σώματος ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Αμαρουσίου.
Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκε ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κος Ηλίας Γιαννακάκος, όπως προβλέπει ο νόμος στην περίπτωση που ο υποψήφιος που προτείνει δεν συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή του.
Ειδικότερα, ο προτεινόμενος από τη μείζονα μειοψηφία «Μαρούσι Επιστροφή στο Μέλλον» για τα θέση του Αντιπροέδρου κος Παναγιώτης Σαγρής δεν συγκέντρωσε στις τρεις μυστικές ψηφοφορίες την απόλυτη ή σχετική πλειοψηφία για την εκλογή του. Μετά την πρώτη άκαρπη ψηφοφορία κατά την οποία επί 37 ψηφισάντων Δημοτικών Συμβούλων έλαβε 9 ναι, 23 όχι και 5 λευκά, ο κος Σαγρής απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Αντιπροέδρου.
Η διαδικασία συνεχίστηκε με δύο ακόμη μυστικές ψηφοφορίες, όπως προβλέπει ο νόμος, στις οποίες τόσο η μείζων όσο και η ελάσσων μειοψηφία απείχαν από την ψηφοφορία. Επί 24 ψηφισάντων ο κος Σαγρής έλαβε 24 όχι.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης διευκρίνισε ότι η αρνητική ψήφος της πλειοψηφίας δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο του κου Σαγρή, αλλά με τις απόψεις της μείζονος μειοψηφίας που δεν προάγουν την προσπάθεια για την αναγκαία συναινετική διαδικασία, όπως η επιλογή της μη στήριξης του κου Γαρδέλη για τη θέση του Προέδρου.
«Εμείς τιμούμε το πρόσωπο του Σαγρή, η δική μας άρνηση στο πρόσωπο του δεν έχει καμία σχέση με το ίδιο, αλλά με την πολιτική ατζέντα του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας, η οποία φαίνεται να μην έχει σημεία συναίνεσης, τα οποία χρειάζεται η πόλη μας ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε μία άλλη εποχή.»
Για τη θέση του Γραμματέα, μετά τις τρεις άκαρπες μυστικές ψηφοφορίες για τον προτεινόμενο κο Δάμων Κλαπάκη από το συνδυασμό «Για ένα νέο Μαρούσι», Γραμματέας ορίστηκε όπως προβλέπει ο νόμος η τρίτη κατά σειρά σε σταυρούς προτίμησης Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας κα Ελένη Λέκκα, λόγω κωλύματος του πρώτου και του δεύτερου σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικών Συμβούλων. Αντίστοιχα, ο κος Κόκκαλης κατέχει τη θέση του Αντιδημάρχου και ο κος Γαρδέλης εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κος Κλαπάκης έλαβε και στις τρεις ψηφοφορίες 9 ναι, 24 όχι και 4 λευκά.
Εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής και την Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπό το νέο του Προεδρείο εκλέχθηκαν τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και την Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Πρόεδρος και των δύο Επιτροπών είναι ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης.
Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Νικόλας Αλεπούς / Κων/νος Αντωνόπουλος/ Αθανάσιος Βελής/ Δημήτρης Καρλαύτης / Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης ( εκ μέρους της πλειοψηφίας) και Αλέξανδρος Μπρέγιαννης/Μαρία Καρλατήρα/ Ελευθέριος Μαγιάκης (εκ μέρους της μειοψηφίας.
Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν:
Βασίλης Κόκκαλης / Μιχαήλ Παπαδόπουλος/ Αντώνιος Παρτσινέβελος/ Κων/νος Βλάχος/ Πέτρος Κούκουζας.
Τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι :
Γεώργιος Ζήκος/ Ευάγγελος Κάββαλος/ Δημήτρης Καμπούκος/ Ελένη Λέκκα/ Ρένα Χαλιώτη (εκ μέρους της πλειοψηφίας) και Μαίρη Καρανάσιου/ Παναγιώτης Σαγρής/ Πέτρος Κούκουζας ( εκ μέρους της μειοψηφίας).
Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν:
Νικόλας Αλεπούς/ Δημήτρης Σμυρνής/ Στέφανος Τσιπουράκης/ Κων/νος Βλάχος / Αθανάσιος Φωτόπουλος.
Ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών σημείωσε:
«Δώσαμε τη δυνατότητα σε συναδέλφους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και σε αυτές τις ψηφοφορίες. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι η αντιπολίτευση ψήφισε και πάλι με τρόπο μικροπαραταξιακό – μικροκομματικό. Από τις ψηφοφορίες φαίνεται ότι η σοβαρότητα δεν υπάρχει ούτε ακόμη και σε αυτή τη διαδικασία εκλογής των μελών στις Επιτροπές. Ενώ θέλουν να ψηφιστούν δεν ψηφίζουν κανένα. Μη διευκολύνοντας τη δυνατότητα της δημοκρατικής λειτουργίας, μέσα από την ουσιαστική διαπαραταξιακή συμμετοχή, επιδιώκουν να μην αξιοποιηθεί η δυνατότητα του Καλλικράτη που μιλά για ενωτικά Προεδρεία με συναίνεση και κοινή αποδοχή.
Όταν δεν υπάρχουν κοινές αποδοχές προσώπων η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και δίνει τους όρους της επιλογής των προσώπων που ουσιαστικά θέλουν τη λειτουργία του Δήμου και όχι το κλείσιμό του.»