Tην παροχή πρώτων βοηθειών εκπαιδεύτηκαν εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τη δημοτική αστυνομία, το αθλητικό κέντρο, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τις υπηρεσίες πρόνοιας και τα εξωτερικά συνεργεία, στο πλαίσιο του τριήμερου βιωματικού σεμιναρίου που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Συνεπής η Διοίκηση στη δέσμευσή της για υπεύθυνη και από εξουσιοδοτημένους φορείς επιμόρφωση των υπαλλήλων του Δήμου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.
Τους εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καλωσόρισαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου εκ μέρους του Δημάρχου οι δημοτικοί σύμβουλοι, ιατροί, Στέφανος Τσιπουράκης, και Αντώνης Παρτσινέβελος, που έδωσαν το «παρών» κατά την έναρξη του σεμιναρίου. Μετέφεραν στις ευχαριστίες του Δημάρχου κ. Πατούλη, για τη σημαντική προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς τους υπαλλήλους του Δήμου και τους προσέφεραν συμβολικά αναμνηστικά δώρα. Παράλληλα, μετέφεραν την πρόθεση της Διοίκησης να υπάρξει στενότερη συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως επίσημο εξουσιοδοτημένο φορέα για την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα πρώτων βοηθειών.
Το σεμινάριο που προσέφερε δωρεάν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στους εργαζομένους του Δήμου περιελάμβανε θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση όλων των συμμετεχόντων υπό την καθοδήγηση των πιστοποιημένων εκπαιδευτών του τομέα Σαμαρειτών, διασωστών – ναυαγωσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Συγκεκριμένα, την εκπαίδευση πραγματοποίησαν ο Δημήτρης Χατζηδιάκος, βαθμοφόρος Σαμαρείτης Γ’ τάξης και εκπαιδευτής διάσωσης και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης του Τμήματος Αθηνών, και η Μαρία – Αφροδίτη Τούμπα, εθελόντρια Σαμαρείτης του Τμήματος Αθηνών. Με την ολοκλήρωση της βιωματικής εκπαίδευσης διάρκειας 20 ωρών, οι συμμετέχοντες θα λάβουν επίσημη πιστοποίηση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό βεβαιώνοντας την ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται πλέον για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε όποια περίπτωση ανάγκης.
Οι συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, ενημερώθηκαν σχετικά με τις βασικές αρχές πρώτων βοηθειών, εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος, στη βασική υποστήριξη της ζωής, στη διαχείριση κατάστασης αιμορραγίας και τραυμάτων, στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών κακώσεων, στη διαχείριση προβλημάτων από την έκθεση στο περιβάλλον (έγκαυμα, ηλίαση, δηλητηριώδες τσίμπημα, πνιγμονή, θερμοπληξία, υποθερμία, οξεία αλλεργική αντίδραση, δηλητηρίαση), στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο, στη σύνθεση και χρήση του φαρμακείου.
Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης δόθηκαν, επίσης, πληροφορίες σχετικά με τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης και την ορθή χρήση του 166 όπως και σχετικά με τη νομοθεσία που διέπει τους εθελοντές διασώστες.