Στις συμπεριφορές διχόνοιας και διχασμού του τοπικού συλλόγου Παραδείσου εμείς απαντάμε με ενότητα και έργο
• Διαφυλάξαμε από την οικοπεδοποίηση το Άλσος Μιμικόπουλου, τον Ιππικό Όμιλο, την εκκλησία του Χωματιανού
• Άμεσα ξεκινά η μεγαλύτερη και καλύτερη ανάπλαση που έγινε ποτέ στη γειτονιά του Παραδείσου
• Προχωρούμε σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας με την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων
Στη σημαντικότερη παρέμβαση ανάπλασης που έχει γίνει ποτέ στον Παράδεισο, η οποία ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες, καθώς και στην προστασία από τη τσιμεντοποίηση του Άλσους Μιμικόπουλου, του Ιππικού Ομίλου και του Χωματιανού με παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής για τη διατήρησή τους ως σημεία περιβαλλοντικής και ιστορικής αναφοράς για την πόλη και τους πολίτες, μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, καταγγέλλοντας την τοπικό εξωραϊστικό σύλλογο για συμπεριφορές διχόνοιας και διχασμού και απαντώντας με ενότητα και έργο, στην δράση καθαρισμού και εξωραϊσμού που πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Μιμικόπουλου.
Κόκκινες γραμμές της Διοίκησης για τη διαφύλαξη από την τσιμεντοποίηση της περιοχής
Ο κος Πατούλης αναφερόμενος στις δράσεις και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα στη γειτονιά του Παραδείσου, υπογράμμισε την προσπάθεια με προσωπική του παρέμβαση διάσωσης του Άλσους Μιμικόπουλου από τη διεκδίκηση της Ελεήμονος Εταιρείας, με τον επί 7 χρόνια δικαστικό αγώνα, διεκδικώντας ο Δήμος Αμαρουσίου νόμιμα το κομμάτι της ιδιοκτησίας του Άλσους και πετυχαίνοντας η υπόθεση να πάει πολλά χρόνια πίσω, αφού απαίτησε και ορίστηκε πραγματογνώμονας για την υπόθεση.
Επίσης τόνισε τις ενέργειες που έγιναν για τη διατήρηση του Ιππικού Ομίλου ως έμβλημα για την περιοχή και να σταματήσει η διαδικασία αποχαρακτηρισμού του Ιππικού Ομίλου για τη δημιουργία μιας νέας βωβόπολης που είχε ξεκινήσει από τις Διοικήσεις των κ.κ. Τζανίκου και Βλάχου και που κάποιοι από αυτούς σήμερα είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι και ζητούν τη στήριξη του μαρουσιώτικου λαού.
Αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης στο ιστορικό εκκλησάκι του Χωματιανού η οποία είχε ξεκινήσει επίσης επί προηγούμενων Διοικήσεων και θα είχε ως αποτέλεσμα την οικοπεδοποίηση του χώρου, καθώς και στις χρήσεις γης, διατήρησης του υπερτοπικού κέντρου, πίσω από τα πολεοδομικά τετράγωνα ως περιοχή αμιγούς κατοικίας.
«Κάποιοι το θεωρούν παραμάγαζό τους. Εμάς το κόμμα μας είναι το Μαρούσι. Ότι κάνουμε το κάνουμε για το Μαρουσιώτικο λαό. Ενώνουμε το Μαρούσι, είμαστε στο Μαρούσι και προσπαθούμε για την πόλη μας. Έχει κτισθεί 1 τετραγωνικό τσιμέντο στο Παράδεισο ή σε άλλο σημείο στο Μαρούσι; Η απάντηση είναι όχι. Πριν τη δική μας Διοίκηση, επί προηγούμενων Διοικήσεων, είχαν κτιστεί όλα τα μεγαθήρια. Εξετάσεις δεν έχομε να δώσουμε σε κανένα, έχει να δώσει η ιστορία αυτής της Διοίκησης» σημείωσε με έμφαση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.
Ξεκινά η μεγαλύτερη παρέμβαση,
το καλύτερο έργο που έγινε ποτέ στον Παράδεισο
Σε λίγες εβδομάδες όπως τόνισε ο κος Πατούλης ξεκινά η σημαντικότερη παρέμβαση ανάπλασης που έγινε ποτέ στον Παράδεισο, όχι όπως γινόταν στο παρελθόν με δάνεια, αλλά με συγκεριμμένες διαδικασίες και διεκδίκηση πόρων. Είναι ένα έργο που ξεκινά από την Αμαρυσία Αρτέμιδος και συνεχίζει Παραδείσου, Καραολή και Δημητρίου και Φραγκοκλησιάς. Η Φραγκοκκλησσίας θα αποκτήσει αυτό που από χρόνια έπρεπε να είναι, ένας ποδηλατόδρομος, μία πράσινη βιοκλιματική διαδρομή, η οποία θα ενώνεται με τη διάνοιξη της Φραγκοκλησσιάς και με τον ποδηλατόδρομο του Χαλανδρίου.
«Αυτό το έργο είναι για τον Παράδεισο, είναι το έργο που κάποιοι «βραδύγλωσσοι» δεν τολμούν ούτε να ψελλίσουν. Το έργο αυτό που θα είναι το καλύτερο που έγινε ποτέ στη γειτονιά, σε ένα χρόνο από σήμερα θα παραδοθεί και θα είναι στη διάθεση των κατοίκων» τόνισε ο κος Πατούλης. Το στοίχημά μας επίσης –πρόσθεσε- είναι η κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων σε όλο το Μαρούσι. Εμείς αν και είναι ευθύνη της περιφέρειας δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά προχωρήσαμε σε ώριμες μελέτες. Ο Παράδεισος και το Πολύδροσο βρίσκονται στη διαδικασία χρηματοδότησης. Και είναι πολύ σημαντικό ότι 3,5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι τα πρώτα χρήματα που θα πέσουν στο Μαρούσι για τα όμβρια ύδατα μετά από πολλά χρόνια.»
Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Νέο Εστία Αγάπης (ΚΑΠΗ)
Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στο Δίκτυο Αλληλεγγύης που λειτουργεί στο Δήμο Αμαρουσίου υπογράμμισε:
«Στο Δήμο Αμαρουσίου δεν έχουμε κόμματα. Έχουμε ανθρώπους που χρειάζονται το Δήμο και εμείς δεν έχουμε αρνηθεί ποτέ σε κανέναν ότι μας ζήτησε και πρέπει να είστε περήφανοι που το Μαρούσι πρωταγωνιστεί σε όλη την Ελλάδα σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα φάρμακα, στα κοινωνικά ιατρεία στα κοινωνικά Παντοπωλεία. κ.α Αυτά δεν θέματα αυτονόητα. Ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει κανένα κανονισμό, ούτε υπάρχουν νόμοι που να μας υποχρεώνουν. Είναι περίσσευμα καρδιάς προς τους Πολίτες. Και αυτό το περίσσευμα καρδιάς θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε»
Παράλληλα έκανε αναφορά στη, Εστία Αγάπης (ΚΑΠΗ) που παραδόθηκε στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν στη γειτονιά του Παραδείσου, καθώς στις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές που ενώ σε άλλους Δήμους κλείνουν στο Δήμο Αμαρουσίου ενισχύονται προσφέροντας σε χιλιάδες συμπολίτες ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης.
Κλείνοντας ο κος Πατούλης την ομιλία έδωσε το μήνυμα ενότητας για όλο το Μαρούσι.
«Σε αυτή εδώ την προσπάθεια που σχετίζεται με την ανάγκη να έχει το Μαρούσι μία έμπειρη διοίκηση και ανθρώπους της προσφοράς, εφόσον η εμπιστοσύνη σας συνεχίζεται, σας υποσχόμαστε ότι την επόμενη θητεία μας τα όρια που βάζουμε είναι ψηλά. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει η πόλη μας πρότυπη πόλη σε όλη την Ελλάδα.
Μακριά από τη μιζέρια, μακριά από τα κόμματα που μας μεταφέρουν εδώ τις όποιες διχόνοιες της Βουλής. Εμείς λέμε αυτό που χρειάζεται η πόλη μας είναι αγάπη, αλληλεγγύη, αξιοσύνη, οργάνωση, διάθεση προσφοράς, έργα για όλο το Μαρούσι.»