Γ. Πατούλης: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αξιοποιηθεί σε ζητήματα ασφάλειας και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών
Στις δυνατότητες και τις ευκαιρίες αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης σε θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα, όπως και στην ασφάλεια των πολιτών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ο οποίος προλόγισε χθες το συνέδριοOne Belt, One Road: Chinese AI landing in Greece”
Στο συνέδριο που οργανώθηκε από το μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Hellenic Trade Council (HETCO), κατέστη σαφής η κινεζική πρόθεση να συνεργαστεί με την Ελλάδα, στο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης με στόχο να επεκτείνει το σύγχρονο «Δρόμο του Μεταξιού» και στον τομέα της καινοτομίας. Παράλληλα οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Anderson Chen Haibo, ιδρυτή και CEO της μεγαλύτερης εταιρείας παγκοσμίως ανάπτυξης ΑΙ εφαρμογών Deep Blue Technology.
Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) πιστεύει πως η «σωστή χρήση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση».
Όπως τόνισε «οι δημόσιοι λειτουργοί σε τοπικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο θα πρέπει να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τη χρήση των σχετικών τεχνολογιών με βασικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και ασφάλεια των πολιτών».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι τώρα η ΚΕΔΕ καθώς και στην υλοποίηση πρωτοβουλιών για την εξέλιξη εφαρμογών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη έξυπνων πόλεων στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά και στο θεσμό του Μαραθώνιου Καινοτομίας που υλοποιήθηκε φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ.
Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη της Ελλάδας σε χώρα καινοτομιών
Ο Γ. Πατούλης ολοκληρώνοντας την ομιλία του επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής, κατά την νέα αυτοδιοικητική περίοδο, θα συμβάλει ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί σε σημαντικό ευρωπαϊκό πόλο καινοτομίας σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο ιατρικός τουρισμός, ο πολιτισμός, αθλητισμός, οι μεταφορές και οι έξυπνες αστικές εφαρμογές.
Επιπλέον σημείωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά προκειμένου να δημιουργήσουμε πόλεις ασφαλείς, φιλόξενες και υγιείς οι οποίες θα μπορούν να είναι λειτουργικές, για την καθημερινότητα των πολιτών».