f   twitter   insta   yt

Κουραστική και άτοπη η εμμονή του κ. Κούκουζα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι

logo marousi

Κουραστική έχει καταντήσει η προσπάθεια ορισμένων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης να περιορίσουν τη στόχευση της όλης κυκλοφοριακής μελέτης της Π.Ε. Ψαλιδίου σε ένα σημείο, αυτό που αφορά στον βόρειο παράδρομο Α. Παπανδρέου. 

Η Διοίκηση Πατούλη από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ευθύνη του Δήμου Αμαρουσίου, πέραν των άλλων, ωρίμασε κυκλοφοριακές μελέτες για όλες τις γειτονιές της πόλης, λαμβάνοντας υπόψη τα διαχρονικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών αλλά και την γνώση από την επιστημονική κοινότητα όπως του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά:

Πρώτον: Η κυκλοφοριακή μελέτη της Π.Ε. αφορά στο σύνολο οδών της Π.Ε. Ψαλιδίου και χάρη σε αυτήν επιτυγχάνεται ο δραστικός περιορισμός της διαμπερούς κυκλοφορίας και επομένως η περιβαλλοντική προστασία των κατοίκων όλων των δρόμων της περιοχής αυτής. Η μελέτη αυτή δοκιμάστηκε στην πράξη επί 10 χρόνια και θεωρήθηκε άκρως επιτυχημένη και υποδειγματική ως προς την επίτευξη του σκοπού αυτού. Ο θετικός σχολιασμός κάποιων ότι η περιοχή μετατράπηκε σε «άβατο»,σε ένα είδος «Βατικανού» προς όφελος των κατοίκων, είναι χαρακτηριστικός.

Δεύτερον: Η ακύρωση της μελέτης αυτής από το Σ.τ.Ε. έγινε για τυπικούς λόγους (μη δημοσίευση της απόφασης του τότε γραμματέα της Περιφέρειας στο ΦΕΚ) και όχι φυσικά γιατί δεν μετέτρεψε τον βόρειο παράδρομο κατά τις επιθυμίες συγκεκριμένου κατοίκου της περιοχής, που είχε κάνει την προσφυγή.

 

Τρίτον: Ο Δήμος Αμαρουσίου μετά την ακύρωση αυτή τον Ιούλιο του 2016 ήταν υποχρεωμένος να λάβει άμεσα μέτρα, δηλ. τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν θα μπορούσε να επαναφέρει την περιοχή στο χάος του 2009, της εποχής δηλαδή όπου όλοι οι δρόμοι της περιοχής ήσαν διπλής κυκλοφορίας!

 

Τέταρτον: Το δήθεν ιστορικό, στο οποίο αναφέρεται ο κ.Κούκουζας, είναι λανθασμένο. Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ακυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη και αυτή η απόφαση γνωστοποιήθηκε το 2018. Ο λόγος ήταν ότι η τελευταία δεν εγκρίνει προσωρινές αλλά μόνον μόνιμες ρυθμίσεις, και όχι φυσικά γιατί δεν μετέτρεψε τον βόρειο παράδρομο κατά τις επιθυμίες του προσφεύγοντα.

 

Πέμπτον: Είναι τουλάχιστον αφελές, αν όχι εξωφρενικό να ισχυρίζεται κάποιος ότι επειδή ο βόρειος παράδρομος δεν μετατρέπεται σε χρήση γης αποκλειστικής κατοικίας, αυτό εξυπηρετεί τις δραστηριότητες του Τhe   Mall Athens. Αυτή η δήθεν ιδεολογικοπολιτική θεώρηση του όλου θέματος ξεπερνάει κάθε όριο «ιλαρότητας».

 

Έκτον: Και οι δύο παράδρομοι της Αττικής Οδού, βόρειος αλλά και νότιος παράδρομος Α. Παπανδρέου, ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικης.

 

Έβδομον: Τελειώνοντας αναφέρουμε ότι η κατάσταση στην περιοχή δεν είναι «αφόρητη» όπως λέει ο κ. Π. Κούκουζας, αντίθετα είναι πολύ ικανοποιητική. Γι’ αυτό εξάλλου οι κάτοικοι της περιοχής ετάχθησαν υπέρ των ρυθμίσεων. Είναι χαρακτηριστικό ακόμη ότι κάτοικοι άλλων περιοχών του Αμαρουσίου έχουν κατά καιρούς διαμαρτυρηθεί με επιχείρημα ότι οι περιοχές τους δεν έτυχαν τόσης προσοχής όπως το Ψαλίδι.

 

Επισημαίνω ότι πάντα κινούμεθα με ειλικρίνεια με γνώση και αποτελεσματικότητα και κάθε φορά κρίνονται οι πράξεις μας από τους συμπολίτες μας.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΡΩΤΑΣ

 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Η ΚΕΔΕ θα αντιδράσει δυναμικά αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα της Alpha Bank στα νησιά Τήλο, Κάσο και Λειψούς

kede logo synedriash

Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού θα προστατέψει με κάθε τρόπο τη νησιωτικότητα. Η Alpha Bank οφείλει να τηρεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στις τοπικές αρχές και τους πολίτες. Τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να χαράξουν εθνική στρατηγική για την ανάδειξη του Ελληνικού νησιωτικού χώρου»

Μετά την πρόσφατη διαμαρτυρία της ΚΕΔΕ με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της τράπεζας Alpha Bank να κλείσει τα καταστήματα της στα νησιά Τήλο, Κάσο και Λειψούς καθώς και τη σχετική επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν οι Δήμαρχοι των ακριτικών νησιών στον υφ. Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιό, σήμερα αποκαλύπτεται ότι τίθεται ζήτημα αθέτησης των δεσμεύσεων της Alpha Bank να διατηρήσει υποκαταστήματα στα τρία ακριτικά νησιά.

Ειδικότερα, με παρέμβαση του Τομεάρχη Τουρισμού και Βουλευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ., Μάνου Κόνσολα, προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, τίθεται ζήτημα αθέτησης των δεσμεύσεων της συγκεκριμένης τράπεζας που με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας το Δεκέμβριο του 2013 και μετά από διαγωνιστική διαδικασία, ανέλαβε το σύνολο των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, αλλά και τα υποκαταστήματα της στα Δωδεκάνησα.

Μετά τη σχετική εξέλιξη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισημαίνει

τα εξής:

«Η ΚΕΔΕ θα αντιδράσει δυναμικά αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα της Alpha Bank στα νησιά Τήλο, Κάσο και Λειψούς.

Διαβάστε περισσότερα: Η ΚΕΔΕ θα αντιδράσει δυναμικά αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των...

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να είναι μία αφιλόξενη χώρα για τα άτομα με κινητική αναπηρία

kede logo synedriash

Έχουμε καλέσει την κυβέρνηση να διαθέσει τουλάχιστον το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 αλλά και τις Περιφέρειες να αξιοποιήσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, για τη δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία

Με αφορμή την απίστευτη ταλαιπωρία συνανθρώπου μας με κινητική αναπηρία ο οποίος εξαιτίας της μη δυνατότητας πρόσβασης στο κατάστρωμα πλοίου, ταξίδεψε στην πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων, η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση να δρομολογήσει επιτέλους πολιτικές που θα διασφαλίζουν την προσβασιμότητα στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα: Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να είναι μία αφιλόξενη χώρα για τα άτομα με...

Στην τελετή εγκατάστασης του νέου πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους Κ. Δήμτσα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

photo agio oros 3

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μετέβη σήμερα στο Άγιο Όρος, όπου παρουσία των μελών της Ιεράς Κοινότητας, μοναχών, επισήμων και υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε στις Καρυές,  η τελετή εγκατάστασης του νέου πολιτικού διοικητή της μοναστικής πολιτείας, Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Διαβάστε περισσότερα: Στην τελετή εγκατάστασης του νέου πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους Κ. Δήμτσα, ο Πρόεδρος της...

Ευθύνη: Άγνωστη λέξη για την Περιφέρεια Αττικής

logo marousi

Απάντηση του Αντιδημάρχου Β. Κόκκαλη στον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρο για την άρνησή τους στην ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας του Δάσους Συγγρού και του Κτήματος Καρέλα

Σε απάντηση σας με Αριθμ. Πρωτ. 183 στις 10/08/2018, στην ουσία αρνείστε και εν μέρει αποποιείστε των ευθυνών σας στο αίτημά μας για την παραχώρηση μιας υδροφόρας, η οποία θα βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως ανάμεσα στο Δάσος Συγγρού και το Κτήμα Καρέλα έτσι ώστε να προλάβουμε άμεσα οποιοδήποτε περιστατικό θα έβαζε σε κίνδυνο το μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου εντός αστικού ιστού.

Διαβάστε περισσότερα: Ευθύνη: Άγνωστη λέξη για την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να δημοσιοποιήσει τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που διενεργήθηκαν οι ψεκασμοί των κουνουπιών και τα ποσά που διατέθηκαν

 

patoulis ds 2

Γ. Πατούλης , Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Οι πολίτες έμειναν απροστάτευτοι. Το πρόγραμμα των ψεκασμών έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο και να μην σπεύδουν τώρα κάποιοι Αντιπεριφερειάρχες να σώσουν ότι μπορούν «κατόπιν εορτής»

Η αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου καθώς και η ένταξη συγκεκριμένων Δήμων της Περιφέρειας Αττικής σε καθεστώς επιτήρησης φέρει την Περιφέρεια Αττικής προ των ευθυνών της.

Ως ΚΕΔΕ, θέσαμε επανειλημμένα σαφή ερωτήματα για το πότε ξεκίνησε και πότε ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών καθώς και το ύψος των κονδυλίων που έχει διατεθεί.

Ωστόσο απαντήσεις, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε λάβει.

Διαβάστε περισσότερα: Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να δημοσιοποιήσει τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που διενεργήθηκαν οι...

Καθαρισμός και νέος ηλεκτροφωτισμός στο πάρκο επί της οδό Φλέμινγκ στη Νέα Φιλοθέη από τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες καθαρισμού και ηλεκτροφωτισμού στο πάρκο επί της οδού Φλέμινγκ στην Νέα Φιλοθέη, από τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Μετά τον καθαρισμό του πάρκου από τα ξηρά χόρτα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες εγκατάστασης του νέου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα υψηλής απόδοσης και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Διαβάστε περισσότερα: Καθαρισμός και νέος ηλεκτροφωτισμός στο πάρκο επί της οδό Φλέμινγκ στη Νέα Φιλοθέη από τις...

Μίζερη και στείρα η αντιπολίτευση που ασκεί ο κ. Μαγιάκης και η παράταξή του, ακόμα και στο σοβαρό θέμα της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς

logo marousi

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος της Ενότητας Ανατροπής, οφείλουμε να παρατηρήσουμε τη μίζερη και στείρα αντιπολίτευση που ασκεί ότι ο κ. Μαγιάκης και η παράταξή του, ακόμα και στο σοβαρό θέμα της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.

Αντί να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν τους πρώην συντρόφους τους, όφειλαν τουλάχιστον να αναγνωρίσουν τις μεγάλες προσπάθειες της Διοίκησης Πατούλη, σχετικά με τη δημοπράτηση και την ανάληψη κατασκευής του έργου για τη Διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, από το ΥΠΟΜΕΔΙ. Ενέργειες που ξεκίνησαν αρχικά από την οριοθέτηση του ρέματος με ΦΕΚ το 2014 και συνεχίστηκαν με την ολοκλήρωση μελετών διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς από τον Δήμο Αμαρουσίου, ενώ την αποκλειστική ευθύνη έχει η Περιφέρεια, η οποία είναι και η καθ΄ ύλην αρμόδια για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς,.

Διαβάστε περισσότερα: Μίζερη και στείρα η αντιπολίτευση που ασκεί ο κ. Μαγιάκης και η παράταξή του, ακόμα και στο σοβαρό...