Η στάση ζωής που πρέπει να έχει ένας διαβητικός σήμερα ποια χρειάζεται να είναι κατά την γνώμη σας
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μάχεται κάθε μέρα, με κάθε τρόπο, για να προασπίσει και να διαφυλάξει τη Δημόσια Υγεία.
Ο αγώνας που κάνουμε τόσο για τους Λειτουργούς Υγείας όσο και για τους Ασθενείς πολίτες έχει στόχο τη διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής του αρρώστου.
Η προσπάθεια του Ιατρικού Κόσμου είναι, και πρέπει να είναι, ένας διαρκής αγώνας με μοναδικό στόχο το όφελος του ασθενή.
Η τακτική ιατρική παρακολούθηση και η συμμόρφωση (compliance) του διαβητικού ασθενή στο θεράποντα γιατρό είναι το διαβατήριο για να επιτύχουμε την πορεία της νόσο με τις λιγότερες επιπλοκές και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Θα έλεγε κανείς, ότι το δυσκολότερο βήμα σε ένα διαβητικό ασθενή είναι να σταθεί απέναντι από τον εαυτό του και να πειθαρχήσει σε ορισμένες ιατρικές οδηγίες.
Η αποδοχή της νόσου από τον ίδιο τον ασθενή, η αντιμετώπιση της κατάστασή του με αισιοδοξία και η πειθαρχία του στις λίγες αλλά συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες, μπορεί να διασφαλίσει στο διαβητικό μακροχρόνια μια ζωή χωρίς επιπλοκές, χωρίς προβλήματα υγείας, μια ζωή ελεύθερη και ποιοτική.
Σε αυτή την πορεία, η παρουσία του κατάλληλου θεράποντα γιατρού και η χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας αποτελούν τους βασικούς πυλώνες διασφάλισης της συμμόρφωσης και της πειθαρχία του αρρώστου.
Η ΚΑΡΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΔΙΑΒΗΤΗ είναι μία εκπτωτική κάρτα υπό την αιγίδα της ΕΛΟΔΙ και απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, με στόχο να καλύψει την κάθε τους ανάγκη ! Ήδη έχουν ανταποκριθεί σ όλη την Ελλάδα πολλά μαγαζιά με σημαντικές εκπτώσεις. Πώς βλέπετε την όλη κίνηση…..?
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση και δράση, από οποιονδήποτε φορέα και αν προέρχεται, αρκεί να γίνεται με τρόπο πιστοποιημένο και βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
Στις 14 Νοεμβρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη .
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας… το μήνυμά σας
Το μήνυμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι η Πρόληψη: στο Σακχαρώδη Διαβήτη, η πρόληψη σώσει πραγματικά ζωές. Και όταν λέμε πρόληψη, την εννοούμε σε όλα τα επίπεδα, από την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για να μη νοσήσει έως την έγκαιρη διάγνωση και την αποφυγή των επιπλοκών της νόσου.
Το Σύστημα Υγείας δεν πρέπει να ξεκινά από τη Θεραπεία της Ασθένειας αλλά από την Πρόληψη. Η ευαισθητοποίηση του για την αποφυγή της παιδικής παχυσαρκίας, η προτροπή για άθληση και άσκηση στην καθημερινότητα όλων, η ενημέρωση για τα οφέλη της Σωστής Μεσογειακής Διατροφής και τα προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης μπορούν να διασφαλίσουν έναν υγιή πληθυσμό με τα λιγότερα κρούσματα Νοσημάτων «Φθοράς» όπως είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου ΙΙ. Επίσης, οι προσυμπτωματικοί ιατρικοί έλεγχοι (screening) για την έγκαιρη ανίχνευση του Διαβήτη που δεν έχει δώσει ακόμη συμπτώματα, είναι υψίστης σημασίας για την πορεία της νόσου και την αντιμετώπισή της. Όσον αφορά στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι, η καλύτερη πρόληψη είναι ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός και η διασφάλιση μιας ποιότητας ζωής με το λιγότερο στρες και τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Τα θετικά και τα αρνητικά της κρίσης στην ζωή των διαβητικών και στη ζωή όλων μας ώστε να μην γίνουμε διαβητικοί
Το Φεβρουάριο 2012, δημιουργήσαμε, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μαζί με Φιλανθρωπικό Οργανισμό Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την πρότυπη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε χιλιάδες ασθενείς δωρεάν.
Είναι αδιανόητο σήμερα, το 2013, ο φτωχός ανασφάλιστος να κάνει στα τυφλά ινσουλίνη επειδή δεν έχει τα χρήματα να αγοράσει ταινίες μέτρησης Σακχάρου!!!
Ο ΙΣΑ, πρώτος εξ όλων έθιξε το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης όλων στο δημόσιο σύστημα, ανεξάρτητα από το ασφαλιστικό τους status και πρώτος εξ όλων ανέδειξε το πρόβλημα των 2 εκατομμυρίων ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ Ελλήνων, που επί πολλά χρόνια πλήρωναν τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία και σήμερα, είναι λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης, ζουν χωρίς γιατρό και φάρμακα.
Πάγια θεση μας είναι ότι άμεση προτεραιότητα της Πολιτείας πρέπει να γίνει η ένταξη των Ανασφάλιστων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ως γιατρός τι θα λέγατε συμβουλευτικά στους γιατρούς που παρακολουθούν τους διαβητικούς ασθενείς
Χιλιάδες γιατροί στην Αθήνα ασκούν το ιατρικό λειτούργημα με ήθος, με επιστημονική υπευθυνότητα και ευθιξία, με αγάπη στον άρρωστο.
Χιλιάδες γιατροί δίνουν έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης για να σώσουν εκείνους που βρίσκονται στη γραμμή ζωής και θανάτου, για να θεραπεύσουν εκείνους που νοσούν, για να ανακουφίσουν όλους όσους υποφέρουν.
Η Υγεία δεν αφορά σε λογιστικούς αριθμούς, αλλά σε ανθρώπους και η άσκηση της Ιατρικής πρέπει να γίνεται με σεβασμό στην ανθρώπινη διάσταση της κάθε ζωής. Γιατί η κάθε ζωή είναι πολύτιμη.
Πηγή