Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη θεατρική παράσταση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, μίλησε για τη σημασία των διαδημοτικών συνεργασιών στην προώθηση του πολιτιστικού αγαθού. Και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στη νέα εποχή που εγκαινιάστηκε με
το 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού με το οποίο ενεργοποιήθηκε ο τομέας Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ). «Πρόκειται για μία προσπάθεια που τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον α’ και τον β’ βαθμό αυτοδιοίκησης και σκοπό έχει να φέρει πιο κοντά τους δήμους της χώρας μέσα από τον πολιτισμό, να προωθήσει σημαντικές και ευρείας κλίμακας δράσεις πολιτισμού αναβαθμίζοντας το επίπεδο των εκδηλώσεων στους δήμους. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορούμε να προσφέρουμε ένα ανώτερο πολιτιστικό προϊόν στους συμπολίτες μας, για να αλληλεπιδρούμε, για να ερχόμαστε πιο κοντά στην πλούσια πολιτιστική παράδοση κάθε γωνιάς της πατρίδας μας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Πατούλης.Η επιτυχημένη παραγωγή των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1997 από το Εθνικό θέατρο, μέσα από το τραγούδι, τον χορό, το γέλιο και το δάκρυ σκιαγραφεί τη διαδρομή της ελληνικής επιθεώρησης και των πολιτικών γεγονότων από το 1894, όταν παίχθηκε η πρώτη επιθεώρηση στην Αθήνα, μέχρι την μεταπολίτευση, και είναι βασισμένη στο παρασκήνιο ενός επιθεωρησιακού θιάσου, του «Ρουαγιάλ».
Την σκηνοθεσία της παράστασης υπέγραψαν ο Αντώνης Περπινιάς, την ενορχήστρωση η Φωτεινή Κοσκόρου και τη χορογραφία η Έφη Κεραμάρη.